• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
Naslovna

Četvrti transnacionalni sastanak projekta U-Mar u Pafosu, Cipar - lipanj 2023.

Četvrti transnacionalni sastanak projekta U-Mar u Pafosu, Cipar - lipanj 2023.

U četvrtak, 15. lipnja održan je u Pafosu (Cipar) četvrti transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta U-MAR. Ovo produktivno okupljanje omogućilo je našim partnerima da temeljito procijene trenutačni status i strategijski planiraju naredne mjesece.

Konkretno, duboko smo se pozabavili razvojem web platforme CEI·MAR-a i koordinacijom Phoenicians' Route-a u stvaranju centara za interpretaciju podvodne arheološke baštine, ključnih ishoda našeg projekta.

Tijekom poslijepodnevnog dijela, sudionici su imali su priliku istražiti izvanredno arheološko nalazište Nea Pafos, koje je UNESCO-om zaštićeno blago. Sljedećeg dana ujutro, naši partneri su se sastali s predsjednikom Udruge za ronjenje Pafos. Nakon toga, kolege iz ARGO-a snimali su u Interpretacijskom centru i provodili zanimljive intervjue s osobljem Turističke zajednice Pafosa.

S iskrenom zahvalnošću izražavamo poštovanje prema našem cijenjenom partneru, Regionalnom odboru za turizam Pafos, na njihovoj ljubaznoj gostoljubivosti i besprijekornoj organizaciji događaja.

Naš sljedeći sastanak zakazan je za rujan u Madeiri, što označava posljednji sastanak projekta.

Projekt koji vodi Feničanska ruta – Kulturna ruta Vijeća Europe, financiran je iz Erasmus+ programa Europske unije.

logo_min_kult_mala
logo_min_kult_mala
logo_min_kult_mala
logo erasmus +
Projekt obnove bivše crkve i samostana sv. Nikole te izradu web stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju.
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt