• Božidara Petranovića 1, Zadar
  • Telefon: +385 (0)23/551-175
  • E-mail: info@icua.hr
Naslovna

U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma

U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma

MCPA Zadar je u petak, 27. listopada uspješno održao događaj predstavljanja projekta pod nazivom "U-Mar - Unapređenje podvodne arheologije kao inovativnog alata za razvoj održivog i kreativnog turizma".

U-Mar je KA2 dvogodišnji projekt financiran iz programa Erasmus+ Europske unije, koji je okupio pet mediteranskih zemalja, uključujući Italiju, Cipar, Španjolsku, Portugal i Hrvatsku. Cilj ovog projekta bio je stjecanje novih znanja o podvodnoj kulturnoj baštini te brendiranje turizma povezanog s podvodnom arheologijom.

MCPA Zadar je nositelj prve projektne faze, koja je rezultirala stvaranjem zanimljivog tečaja s ciljem osnaživanja podvodne arheologije. Ovaj tečaj je namijenjen prije svega djelatnicima u kulturi, turističkim operaterima i studentima arheologije te služi razvoju ekološki osviještenog turizma povezanog uz podvodnu kulturnu baštinu.

Projekt U-Mar je nastao iz predanosti partnerskih institucija u razotkrivanju misterija podvodne arheologije kroz obuku tima stručnjaka sa znanjem i vizijom. Dugoročni cilj projekta je pružiti smjernice institucijama koje žele razviti metodologiju promicanja podvodne arheološke baštine s različitim mogućnostima primjene, ovisno o kontekstu, s posebnim naglaskom na izradu podvodnih arheoloških ruta.

Nakon prezentacija, sudionici su imali priliku raspravljati o ovoj zanimljivoj temi uz prigodni domjenak.

logo_min_kult_mala
logo_min_kult_mala
logo_min_kult_mala
logo erasmus +
Projekt obnove bivše crkve i samostana sv. Nikole te izradu web stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju.
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ©2009.- | Izrada web stranica - Fer Projekt